Biografie:

Deraan Deraan is ontstaan in dec. 2011 tijdens de Sint Jooster Bonte avond(Revue) waar door drummer Lei de ”snode” plannen werden gesmeed om een rockformatie te starten die voornamelijk carnavals nummers speelt. Met uitgangspunt “muzikanten uit Sint.Joost en een hoge fun factor.

Al snel werd op deze avond Arjan gecontracteerd als bassist. Hoewel deze alleen bekend was met een Dikke trom in de “Zaate Hermonie” en amper een basgitaar van dichtbij had gezien. Is deze functie toch door hem ingevuld

Verder werd er gezocht naar een zanger, na heel lang aandringer en zeuren werd ook Roel Omgekocht met heel veel bier en jagermeester om deuntje mee te zingen.

Een paar weken later werd Maikel gevonden onder de tap van het plaatselijke Cafe (’t Heukske in Sint Joost) Maikel stelde zich voor als de nieuwe gitarist. Hoewel hij nog niet in bezit was van een gitaar en nog moest beginnen te lessen, Is ook Maikel gecontracteerd als slag-gitarist.

Daarna werd tijdens een vette rockavond in “café de Stoba” Rick gevonden aan de Bar.

Rick heeft zich opgeworpen als sologitarist.

Nu was de band compleet en kon er snel gerepeteerd worden, om met de carnaval een paar weken later wat nummers live ten gehore te kunnen brengen

Tijdens deze carnaval heeft Deraan Deraan zijn debuut gemaakt met een 5 tal nummers in het (oude) Patronaat in Sint Joost. Waar flink gerockt werd en het dak er goed af ging.

(Daarom is ook gelijk besloten een nieuw patronaat te bouwen)

Daarna bleef het rustig rond de band, wel werd er flink gerepeteerd voor de carnaval het jaar erna.

De dag voor de 11de van de 11de 2012 (10-11-’12) werd bij Café het Heukske de Onofficiële Fanclub opgericht. Deze mannen en vrouw zijn te herkennen aan de geel/groene shirts en caps met logo. en de grote hoeveelheden alcohol die ze bij ieder optreden verorberen.

Nu was het hek van de dam. En kon het feest los barsten

Er werd flink gerockt op de Limburgse klassiekers van o.a. Janse Bagge, Big Benny, Rowwen Heze. Etc.

De eerste optredens kwamen binnen zoals,

Platsspektakel, Konings-rock op de Slek, 12,5 jarig bestaan LoesTv, Knooppunt het Vonderen.

In jan.2014 heeft Rick besloten de band te verlaten en over te stappen naar een “ echte” Rockband. 2 dagen later Tijdens het bouwen van de carnavals wagen heeft gitarist “mad”Ed zich opgeworpen als Solo gitarist om de band uit de te brand helpen voor de geplande optredens. “Mad”Ed is tot op heden niet meer weg gegaan.

Deraan Deraan is :

Roel “ De Sjoester” – zang, dans en Kazoe
“Mad” Ed - scheur Gitaar
Arjan “Sjeng Sjtoalkabel” - Basgitaar
“trommele” Lei - Drums

Deraan Deraan was ook :

Rick “Gibson”Goldy(tot 2014) - Solo gitaar
Maikel “nekbreker”Coenie (tot 2017) -slag gitaar


Carnaval muziek Carnavalsmuziek , Carnavalsband, carnavals band, feestband limburgstalige band, Vasteloaves meziek vasteloaves feest band feestband Alcoholrock Alcorock Lowbudget band rockband echt susteren sittard maastricht sint-joost roermond